Tea tree olie kopen ? | Dr Organic Review

dr organic olie

© www.hollandandbarrett.com

 

Je hebt het vast wel een keer gehoord: Tea tree olie [tie-trie], maar wat is het nou  eigenlijk en waar dient het voor? In dit artikel vertel ik jullie meer over de tea tree olie van Dr Organic. Have fun reading this Article!!

Waar komt tea tree olie vandaan?

Voordat ik uitleg wat de olie is, is het ook handig om te weten waar het vandaan komt. Tea tree olie komt uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia, dit is een boom en wordt ook wel tea tree boom genoemd (heel logisch eigenlijk). Wat heel bijzonder is, dat de bomen alleen in Australie groeien en nergens anders.

Pure olie, by Dr organic

Dr organic tea ree oil

Er zijn verschillende soorten tea tree olie’s, maar ik ga het hebben over de tea tree olie van Dr organic. Een paar redenen waarom je voor de producten van Dr Organic moet kiezen:

  • Er wordt niet getest op dieren. Dit is heel prettig, want heel veel producten worden wel getest op dieren. Wel worden de producten op vrijwilligers getest, zo weten we zeker dat het veilig is.
  • Er zitten geen dierlijke ingrediënten in, dus is het ook geschikt voor veganisten.
  • Alle producten bevatten natuurlijke ingrediënten

Voor meer informatie kun je een kjkje nemen op http://www.drorganic.co.uk/about.asp ( Het staat er wel in het Engels)

Waar is tea tree goed voor?

Hoe gebruik je tea tree olie?

Tea tree is heel goed voor de huid, omdat het bacterien en schimmels doodt. Ook is het puur natuur, want het komt uit de bladeren van de Australische boom en er zijn geen stoffen aan toegevoegd. Daarnaast werkt het ook tegen puistjes, acne en mee-eters. Dit is ook een van de grootste redenen waarom men het gebruikt. Je brengt een paar druppels aan op een watje en hiermee wrijf je over het gezicht ( Let op: Gebruik het niet op de ogen). Natuurlijk zijn de puistjes niet gelijk verdwenen, maar na een dag is het al een stuk minder. Ik gebruik het zelf alleen voor mijn gezicht, maar ik heb wat gegoogled en zag dat het voor veel meer dingen gebruikt kan worden. Ik schrijf er een paar op:

  1. Shampoo: Als je een 1 a 2 druppels mengt met de shampoo kan het goed werken tegen roos. (Dit ga ik proberen!!)
  2. Aroma: Een paar druppels in een geurbrandertje en het hele huis ruikt heerlijk. Dit is niet voor iedereen geschikt, want heel veel mensen vinden de geur niet lekker. Ik vind het zelf wel een lekkere geur hebben.  Hoe ruikt het precies? Ik kan het niet heel goed beschrijven, maar vind het zelf naar bomen en mint gemixt ruiken. Okay, terwijl ik dit schrijf merk ik dat het heel raar klinkt. Daarom denk ik dat je het zelf maar moet testen als je het echt wilt weten.
  3. Huidverzorging: Meng je dagcreme met een paar druppels tea tree oil voor extra verzorging.

Dit zijn maar een paar manieren, er zijn er nog veel meer en daarom wordt het ook een wonderproduct genoemd.

 

Waar kan jij het kopen?

Ik heb de tea tree olie van het merk Dr Organic gekocht bij de Tuinen (vanaf nu Holland & Barrett) voor €9,60. Dit was echter wel een tijdje terug. Holland & Barett heeft nu een actie, waarmee het product €7,19 wordt. Er zit 10 ML in en dat is weinig, maar je hebt maar een paar druppeltjes nodig.

Ik merk wel dat mijn gezicht een beetje tintelt als ik het aanbreng, maar dat is niet erg.  Is je gezicht er heel gevoelig voor? dan is het beter om het product niet meer te gebruiken. Als je een ziekte hebt of zwanger bent moet je eerst advies vragen aan de dokter, ook oogcontact vermijden en buiten bereik van kinderen houden. Ik vind het best wel raar dat dit allemaal moet terwijl het een natuurlijk product is, maar het blijft een fijn middeltje.

Wat vind jij van de tea tree olie?

 

maria misakyan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *